Dordtsche Scharrelkoe Chastelet

Onze boerderij bestaat uit Maurice & Marijke en hun kinderen Douwe en Roos. Het is een familiebedrijf, waarbij de 4e generatie onderweg is om het bedrijf over te nemen. Het bedrijf is al 100 jaar in de familie, dit maakt het een echt familiebedrijf.

Dordtsche Scharrelkoe Chastelet

Openingstijden

Alleen op de aangegeven datum op te halen, dat is ongeveer 3 keer per jaar.

Wat doen we?

Wij zagen de behoefte aan eerlijk vlees bij de consument. Dat eerlijke vlees bieden wij en dat proef je! Onze runderen zijn van het ras Blonde d’Aquitaine, een ras dat zijn oorsprong vindt in de Franse streek Aquitaine.

Onze koeien lopen in de Hollandse Biesbosch in Dordrecht. Daar lopen ze van mei tot november met de kalfjes. In de winter staan de runderen op stal, in een zogenaamde potstal. Dat wil zeggen dat ze op stro staan. Verder worden de koeien op natuurlijke wijze gedekt door een aangekochte stamboekstier.

Het bedrijf zorgt ook voor zijn eigen kringloop, dat vinden wij belangrijk. Het veevoer zoals mais, kuilgras en hooi komen van onze eigen akkers. Het stro van de tarwe gebruiken wij om de stal op te strooien. De mest wordt uiteindelijk weer uitgestrooid over het land. Zo is de cirkel weer mooi rond.


Producten
  • Blonde A’quitaine vlees
"Eerlijk vlees van Dordtsche bodem en dat proef je!"